نوسانات شدید برق شهری و قطع و وصل آن، باعث از کار افتادن و یا اختلال در وسایل برقی شده که این امر باعث تحمیل هزینه های تعمیر یا تعویض این وسایل بر مصرف کنندگان آن می شود.
استابلایزرها (یا ترانس های محافظ برق) وسایلی هستند که ولتاژ برق شهری را در حد ثابت و معین (معمولاً 220 ولت برای برق تک فاز) نگه می دارند و با کنترل کردن نوسانات برق شهری، مانع آسیب دیدن لوازم برقی می شوند. این دستگاه ها سر و صدای زیادی نداشته و مجهز به فناوری روز دنیا (سروو سیستم؛ Servo sys.) می باشند.
استابلایزرها هم برای برق شهری (یک فاز) و هم برای برق سه فاز به منظور مصارف صنعتی و خانگی مورد استفاده قرار می گیرند و ریزپردازنده های به کار رفته در این وسایل ولتاژ ورودی را اندزه گیری و آن را در حد ثابت و معین تنظیم می کنند. هم چنین ولتاژ خروجی این دستگاه ها نیز دارای توان، راندمان، دقت و کیفیت زیادی است. آنالیزهای اقتصادی نشان می دهند استفاده از استابلایزرها و پرداخت هزینه اولیه برای آنها از هزینه های احتمالی تعمیر یا تعویض وسایل برقی به مراتب صرفه تر است.
طرز کار استابلایرزر:
طرز کار این وسایل به این شکل است که یک جاروبک ذغالی بر روی یک سطح هسته حلقوی مسی با سرعت زیادی چرخش می کند. این کار باعث می شود ولتاژهای لحظه ای بیش از اندازه حذف شوند یا کاهش شدید داشته باشند. این اصلاح بر مبنای تغییر تعداد دور سیم پیچ بر روی هسته های حلقوی و استوانه ای است. از خصوصیات مهم این دستگاه ها می توان به پیوستگی خطی و سینوسی کامل بودن ولتاژ خروجی، هماهنگی فازها، دیجیتالی بودن مکانسیم کنترل، بالابودن توان، بازدهی و دقت و کیفیت آن اشاره کرد.
استابلایزر ولتاژ سری SVC دارای یک الکترو موتور Dc Servo Motor در هر فاز بوده که بر روی ترانس متغیر Variable Transformer Or Variac مونتاژ شده است. به منظور افزایش یا کاهش ولتاژ، میزان القای ترانس با افزایش یا کاهش تعداد دور سیم پیچ بوسیله بازوی متحرک سرو موتور تغییر داده می شود. سیم پیچ های پیش بینی شده اولیه ترانس بوک بوست(buck/boost) توسط واریابل تغذیه می شود و سیم پیچ ثانویه آن به طور سری بین بازو و منبع انرژی متصل می باشد، به نحوی که ولتاژ مورد نیاز برای شبکه را افزایش یا کاهش می دهد. در نتیجه این مجموعه با استفاده از سیستم میکروپروسسوری هوشمند ولتاژ خروجی را تثبیت می کند.
مراحل تثبیت ولتاژ جریان خروجی در ترانس های خودکار:
1) انتقال انرژی الکتریکی در یک سیستم جریان متناوب از یک مدار به مدار دیگر و تبدیل شدن ولتاژ زیاد به کم و یا بالعکس
2) به وجود آمدن میدان مغناطیسی در اطراف سیمپیچ اولیه و در نتیجه به وجود آمدن یک ولتاژ در مدار دوم و ایجاد جریان ثانویه. فرکانس ترانس های اتوماتیک تغییر نمی کند ولی در جریان اولیه و ثانویه، مقدار ولتاژ تغییر می کند.
شرکت بهین صنعت از شما برای مشاهده سایر مقالات این سایت دعوت می نماید. برای مشاهده انواع یو پی اس (یو پی اس صنعتی ، یوپی اس خانگی ، یو پی اس اداری)، استابلایزر و انواع باتری یو پی اس که شرکت بهین صنعت ارائه دهنده آن ها می باشد بر روی هر کدام از کلمات کلیک نموده و یا با مراجعه به منوی محصولات دستگاه مورد نظر خود را پیدا کنید. همچنین برای اطلاع بیشتر در ارتباط با خرید یو پی اس، نگهداری از یو پی اس و همین طور نگهداری از باطری یو پی اس و مشاوره می توانید از صفحات مربوطه بازدید نمایید یا با شماره 77442005 در تهران تماس حاصل فرمایید.
بهین صنعت ارائه دهنده راهکارهای برق اضطراری در صنعت و IT