گلخانه به فضای محدودی اطلاق می گردد که قابلیت کنترل شرایط محیطی مناسب را برای رشد گیاهان از نواحی مختلف در طی فصول مختلف را دارد.
برای در اختیار داشتن برق به طور پیوسته و جلوگیری از بروز هرگونه مشکل در فرآیند کشت گیاهان و میوه های گلخانه ای، لازم است از منبع تامین انرژی استفاده نماییم. برای تامین این انرژی نیاز به استفاده از موتور برق و ژنراتور می باشد.
گلخانه
گلخانه ها محلی برای کشت گیاهان بوده که به وسیله پوشش های شفاف پوشیده شده اند. این پوشش ها باعث ایجاد اثر گلخانه ای و محبوس شدن انرژی خورشیدی درون گلخانه می گردند. هرگیاه به منظور داشتن رشد مطلوب نیاز به شرایط ویژه ای از نظر میزان نور، دمای محیط روزانه، دمای محیط شبانه، میزان رطوبت نسبی هوا و رطوبت خاک دارند.
در واقع گلخانه به فضای محدودی اطلاق می گردد که قابلیت کنترل شرایط محیطی مناسب را برای رشد گیاهان از نواحی مختلف در طی فصول مختلف را دارد. گلخانه ها بسته بر این که توسط چه نوع مصالحی ساخته شده اند به دو نوع متحرک و غیر قابل متحرک دسته بندی می شوند. در واقع گلخانه بخش محدودی از فضا می باشد که کلیه عوامل محیطی آن قابل کنترل بوده و برای کشت های متراکم و تولید محصول خارج از فصل احداث می گردد.
گلخانه های ثابت از مصالح با جنس پایدار و با دوام ساخته شده و می توانند سالیان زیادی مورد استفاده قرار گیرند. گلخانه ها دارای انواع مختلفی می باشند.
انواع گلخانه
انواع گلخانه بر اساس محصول تولیدی
- گلخانه های تولید سبزی و صیفی جات.
- گلخانه های تولید گل و گیاهان زینتی.
- گلخانه ها ی تولید قارچ و فلفل دلمه ای
- گلخانه های تولید میوه های فصلی
انواع گلخانه از نظر کاربرد
- گلخانه های آموزشی
- گلخانه های تحقیقاتی
- گلخانه های تفریحی و سرگرمی
- گلخانه های تجاری
احداث گلخانه به منظور تولید میوه های خارج از فصل و گل و گیاهان زینتی برای اولین بار در قرن 17 میلادی در اروپا آغاز و در سال های اخیر به منظور استفاده بهینه از منابع خاک و آب و یا اشتغال زایی در سراسر جهان گسترش یافته است. اولین بار در ایران در اوایل سال 1340 در اصفهان با گلخانه های چوبی شروع گردیده و امروزه با گسترش این صنعت محصولات گلخانه ای فراوانی در بازار یافت می شود.
تجهیزات مورد نیاز گلخانه
از تجهیزات و ادوات مورد نیاز در گلخانه ها می توان به سیستم های گرمایشی و سرمایشی، ژنراتور، ترموستات و سیستم آبیاری تحت فشار و … اشاره کرد.
سیستم گرمایشی گلخانه
- سیستم مرکزی: این سیستم ها برای گلخانه های بالای 4 هکتار مورد استفاده قرار گرفته و همان سیستم شوفاژ می باشدکه از بخار آب یا آب داغ استفاده می شود.
- سیستم موضعی: سیستم های موضعی یا همان بخاری شامل 3 دسته بخاری های منفرد یا تراکی، بخاری های کنوکسیونی یا همرفتی و بخاری تابشی با انرژی پایین می شوند.
سیستم سرمایشی گلخانه
-
سیستم خنک کننده تابستان که خودشان شامل دسته بندی های متعددی هستنند که به آن ها اشاره خواهیم کرد.
-
سیستم خنک کننده فن و پد: این سیستم متداول ترین سیستم تابستانه در گلخانه ها به شمار رفته و جز سیستم های پرکاربرد می باشد.
-
سیستم خنک کننده تبخیری یا مه پاش: این سیستم برای گلخانه های با ابعاد کوچک تر مورد استفاده قرار می گیرد.
-
-
سیستم خنک کننده زمستانه: همان سیستم های تیوپ-پنکه می باشد.
تامین انرژی بدون وقفه در گلخانه ها
برای در دسترس بودن همیشگی برق برای این تجهیزات نیاز به منبع انرژی می باشد. با توجه به این که در گلخانه از تجهیزات حساس استفاده نمی شود استفاده از یو پی اس در آن توجیه اقتصادی ندارد، به همین علت در گلخانه ها از موتور برق و ژنراتور استفاده می شود.
موتور برق و ژنراتور مناسب برای گلخانه
شرکت بهین صنعت این محصولات را برای جلوگیری از بروز هرگونه مشکل ناشی از قطع برق و ایجاد مشکل در پرورش محصولات گلخانه ای، تلاش می کند از وارد آمدن خسارت به گلخانه داران جلوگیری نماید.
چند نمونه از انواع موتور برق و ژنراتور مناسب برای گلخانه در ادامه معرفی می شود:
شرکت بهین صنعت با ارائه انواع یو پی اس (یو پی اس صنعتی ، یوپی اس خانگی ، یو پی اس اداری)، استابلایزر و انواع باتری یو پی اس در خدمت جامعه و ادارات و سازمان ها می باشد. برای اطلاع بیشتر در ارتباط با خرید یو پی اس، نگهداری از یو پی اس و همین طور نگهداری از باطری یو پی اس و مشاوره می توانید از صفحات مربوطه بازدید نمایید یا با شماره 77442005 در تهران تماس حاصل فرمایید.
بهین صنعت ارائه دهنده راهکارهای برق اضطراری در صنعت و IT