بخش ICU مخصوص افرادی است که دچار بیماری های خاصی شده اند یا بنا بر میزان جراحاتی که دیده اند نیاز به مراقبت مستمر دارند که در این بخش به طور دائم وضعیت حیاتی این افراد کنترل می شود.
با توجه به اهمیت و ضرورت عملکرد صحیح دستگاه های مورد استفاده در ICU ها و امکان بروز خطاهای جبران ناپذیر و گاها باعث مرگ و میر بیماران، استفاده از یو پی اس ها می تواند با تامین برق مورد نیاز در شرایط ضروری از خسارات ناشی از قطعی برق جلوگیری کرده و به کادر پزشکی و بیماران اطمینان خاطر دهند.
آی سی یو (ICU)
کلمه ICU از حروف نخست کلمه لاتین Intensive Care Unit گرفته شده است و به معنای بخش یا واحد مراقبت های ویژه می باشد. بخش ICU مخصوص افرادی است که دچار بیماری های خاصی شده اند یا بنا بر میزان جراحاتی که دیده اند نیاز به مراقبت مستمر دارند که در این بخش به طور دائم وضعیت حیاتی این افراد کنترل می شود. این نظارت دقیق و مستمر به وسیله دستگاه های پیشرفته متصل به آن ها و پزشکان و پرستاران زبده صورت می گیرد.
بخش ICU یکی از بخش های مهم و حیاتی هر بیمارستانی بوده که به طور معمول از بیماران بستری شده در این بخش مراقبت ویژه ای انجام می گردد. ICU ها نسبت به بخش های عادی بسیار متفاوت بوده و از منابع و تجهیزات پزشکی پیشرفته ای استفاده می کنند که به طور کلی در بخش های عادی در دسترس نیستند. از جمله بیماری های رایجی که در این بخش بستری و تحت درمان قرار می گیرند شامل افراد با مشکلات تنفسی حاد، تروما، نارسایی های چند عضو و سپیس یا عفونت می شود.
روند درمان بیمار در آی سی یو
گاهی وضعیت بیمار در ICU به نحوی است که خطرهای سلامتی آن ها را تهدید می کند و باید به صورت مداوم و دقیق تخت نظارت بوده و علائم حیاتی آن ها چک و ثبت شود. در این بخش با تجهیزات پیشرفته به روز و پرسنل و کادر درمانی با تجربه، مراقبتی بسیار دقیق از بیماران صورت گرفته و وضعیت آن ها را تا حد امکان بهبود می بخشد . تجهیزاتی که برای اینگونه بیماران در آی سی یو مورد استفاده قرار می گیرد شامل: دستگاه ثبت عملکرد بدن و علائم حیاتی مانند (فشارخون، ضربان قلب، عملکرد دستگاه تنفسی) دستگاه کمک تنفسی مکانیکی برای بیمارانی که مشکل تنفسی دارند و قادر به نفس کشیدن نیستند.
تفاوت بخش ICU با سایر بخش های بیمارستان
یکی از تفاوت های شایان بخش مراقبت های ویژه، کادر درمانی آن می باشد. این افراد برای مراقبت های ویژه آموزش دیده اند. فوق تخصص مراقبت های ویژه به عنوان رئیس کادر درمانی، پرستار، متخصص تغذیه و فیزیوتراپیست در کنار پزشکان معالج و مشاور در این بخش ایفای نقش می کنند . در حقیقت ICU به این معنی نسیت که بیمار در حال مرگ را در آن جا نگهداری می کنیم، بلکه بیماری که امکان انجام کاری برایش وجود ندارد باید در این بخش بستری شود. ضمن اینکه علم می گوید از ذخایر مملکت برای بیمارانی که امید به زندگی مجدد آن ها هست باید نهایت استفاده را کرد.
تجهیزات بخش آی سی یو
تجهیزات رایجی که در ICU ها وجود دارند از جمله شامل : دستگاه های تهویه مکانیکی (ونتیلاتور) برای کمک به تنفس بیماران از راه لوله داخل نای ، پایشگری های فعالیت قلب از جمله تجهیزات دور سنجی (تله متری)، ضربان ساز ها (پیس میکرهای خارجی)، تجهیزات دیالیز برای مشکلات کلیوی ، تجهیزات برای پایش مداوم کارکردهای بدنی ، شبکه ای لوله های داخل وریدی ، لوله های تغذیه ، لوله های بینی – معده، پمپ های تخلیه یا ساکشن، کاتتر ها و مجموعه ای از داروها برای درمان عوارض اولیه ناشی از بستری شدن هستند.
انواع آی سی یو
بیمارستان ها ممکن است دارای آی سی یو هایی باشند که مربوط به یک تخصص معین پزشکی یا گروه های خاصی از NICU، واحد مراقبت های ویژه کودکان PICU ، واحد مراقبت های ویژه بیماری های مغز و اعصاب NERO ICU ، واحد مراقبت های ویژه تروما TICU و غیره.
بخش مراقبت های ویژه کودکان PICU، مجهز به وسایل و امکانات خاصی به منظور درمان سریع کودکان می باشد. هدف از بستری در PICU مونیتورینگ، حمایت و نگهداری ظرفیت های سیستم ها در شیرخواران و کودکان می باشد.
در بخش واحد مراقبت های ویژه بیماری های مغز و اعصاب NERO ICU، بیشتر بیماران جراحی مغز و اعصاب بستری می شوند که معمولا بعد از عمل نیاز به مراقبت های ویژه ای دارند. در این بخش غیر از بیماران نورسرجری و نوروجری سرویس دیگری بستری نمی شود . این بیماران به پاراکلینیک های مختلف از جمله اکو، نوار مغزی و … نیاز دارند.
در بخش واحد مراقبت های ویژه تروما TICU معمولا بیمارانی داراری سنین پایین تر بستری شده و میزان مرگ و میر نسبت به مابقی ICU ها کمتر است. بیماران بستری در این بخش دچار سانحه گردیده اند .
استفاده از یو پی اس در بخش آی سی یو
با توجه به مواردی عنوان کردیم می توان به اهمیت و ضرورت عملکرد صحیح دستگاه های مورد استفاده در ICU ها پی برد زیرا هرگونه خطا در نوع عملکرد می توان باعث بروز خطاهای جبران ناپذیر و گاها باعث مرگ و میر بیماران گردد. استفاده از یو پی اس ها می تواند با تامین برق مورد نیاز در شرایط ضروری از خسارات ناشی از قطعی برق جلوگیری کرده و به کادر پزشکی و بیماران اطمینان خاطر دهند.
یو پی اس مناسب برای بخش آی سی یو
شرکت بهین صنعت با فراهم سازی انواع یو پی اس مناسب برای دستگاه های تصویربرداری و پزشکی، دستگاه های صنعتی و اداری و … تلاش می کند خدمات کاملی به جامعه مخصوصا به جامعه پزشکی کشور ارائه نماید.
چند نمونه از یو پی اس های مناسب برای بخش آی سی یو در ادامه معرفی می شود:
شرکت بهین صنعت با ارائه انواع یو پی اس (یو پی اس صنعتی ، یوپی اس خانگی ، یو پی اس اداری)، استابلایزر و انواع باتری یو پی اس در خدمت جامعه پزشکی، مراکز درمانی، بیمارستان ها و کلینیک ها می باشد. برای اطلاع بیشتر در ارتباط با استفاده از یو پی اس در صنایع پزشکی و اطلاع بیشتر در ارتباط با خرید یو پی اس، نگهداری از یو پی اس و همین طور نگهداری از باطری یو پی اس و مشاوره می توانید از صفحات مربوطه بازدید نمایید یا با شماره 77442005 در تهران تماس حاصل فرمایید.
بهین صنعت ارائه دهنده راهکارهای برق اضطراری در صنعت و IT